Assaig sobre la lucidesa

Assaig sobre la lucidesa

Comença el 08 Desembre 2018 19:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Teatre

Etiquetes: concert

Hits: 4468


Consumeix cultura

Presentem Assaig sobre la lucidesa, adaptació teatral de l'obra homònima de Jose Saramago, produit per la Companyia La Danesa.

Preus: Socis 8,00€ - No Socis 12,00€

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels seus governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes. I de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable als partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. I la dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot.

Assaig sobre la lucidesa és la segona part de la cèlebre Assaig sobre la ceguesa; obra amb la qual José Saramago va un pas més enllà en la seva mirada crítica als mecanismes del poder i posa en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic.

L’adaptació teatral que proposem ens confronta amb la faula saramaguiana. L’obra se'ns fa absolutament vigent després de les revoltes ciutadanes esdevingudes al món en els darrers deu anys i posa de relleu el necessari debat entorn de l’anomenada “democràcia real”. 

Una producció de Cia La Danesa, amb la col·laboració d'Aules, Espai 104 i Lluïsos d’Horta