Rastres_Argelers

Rastres_Argelers

Comença el 08 Desembre 2019 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

893 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, Barcelona Districte Cultural

Hits: 6118


Consumeix cultura

Aina Huguet (El Maldà)

RASTRES-ARGELERS
Teatre de text (70') - Espectacle per a més de 12 anys

Només hi havia la sorra de la platja. I aigua de mar. I desesperació. I por. I fred. I gana. I 100.000 persones refugiades que ho havien perdut tot. Així era el camp de concentració que el Govern francès va construir a la platja d’Argelers per rebre part del mig milió de persones que van fugir d’Espanya per la Guerra Civil. Soldats, sí. Però també dones. I ancians. I infants. Tots ells, vençuts. Com les dues dones de qui ara recuperem els rastres.

En acabar la funció: Argelers – Grècia. Refugiats d’ahir, refugiats d’avui

Col·loqui postfunció teatralitzat que comptarà amb la participació de l’actor Ahmad Alhamsho, refugiat sirià als camps de Grècia. Interpretarà un monòleg sobre l’experiència de l’espera i l’abandó de viure en un camp de refugiats, i després podrem xerrar amb el propi Ahmad i amb les actrius de l’obra, sobre la similitud d’històries. Diverses generacions i diferents territoris, però la mateixa història: persones obligades a marxar de casa seva per una guerra. Aquells que van fugir a Argelers, els nostres avis o besavis, ara són els nostres veïns i veïnes.

L'Ahmad és un refugiat sirià que porta dos anys vivint a casa nostra però ha hagut de passar gairebé dos anys més al camp de refugiats de Nea Kavala (nord de Grècia). Va haver de marxar de casa per fugir d’una guerra que, avui en dia, segueix sense entendre.

Barcelona Districte Cultural

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclós en l'Edició de Tardor 2019.

L'espectacle es gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

 

  Registrar-se per reservar entrades

 

Fitxa Técnica