Van Gogh

Van Gogh

Comença el 09 Octubre 2021 19:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619·10·59·27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, Barcelona Districte Cultural

Hits: 3089


Consumeix cultura

Van Gogh

Versus Teatre
Teatre - Per a més de 12 anys (75')

  Registrar-se per reservar entrades

Qui no voldria perdre’s als camps de lliris o de gira-sols que va pintar Vincent Van Gogh, per passejar entre els camps de blat o entre les vinyes? A qui no li agradaria tornar a passejar la mirada pels cels estrellats o seure en una de les terrasses d’un dels petits cafès que va immortalitzar als seus quadres l’artista neerlandès, un dels més grans, a qui la seva passió artística va fer vorejar els camins de la bogeria?

Dels lliris, els gira-sols, els cels estrellats, l’art i la bogeria, de tot el que va ser important en la seva vida, Vincent Van Gogh (1853-1890) en va parlar al seu germà petit, en Theo, que també va ser el seu mecenes, en una correspondència que va perllongar-se durant anys i anys i que ens ha llegat més de mig miler de cartes, moltes d’aquestes recollides a Cartes a Theo. Aquest epistolari va servir a Ever Blanchet per construir aquesta obra de teatre, que centra la mirada en dos moments de la vida de l’artista: un episodi important en la seva bogeria, quan tenia 27 anys, la crisi de Borinage, i, deu anys després, unes hores abans de la seva mort, als 37 anys.

Ever Blanchet va escriure aquest text ja fa quasi dues dècades, i aquesta és la tercera vegada que es porta al teatre, encara que, aquesta vegada, amb una posada en escena molt especial, gràcies a la proposta de videoart de Nito Cilintano. Una posada en escena que proporciona a l’espectador una experiència immersiva, com si de veritat estigués a l’habitació que en Van Gogh va pintar o al camp de gira-sols que es va fer tan famós després de la seva mort. I si tres vegades ha vist la llum dels focus aquesta obra, aquesta és la segona que la interpreta l’actor sabadellenc Jaume Garcia Arija, que ja va interpretar el pintor l’any 2002. Tres anys després va reprendre el personatge Martí Peraferrer. En totes aquestes ocasions, Ever Blanchet, a més de l’autor del text, ha estat el director en col•laboració, com és marca de la companyia Versus Teatre, amb Maria Clausó. Aquesta parella va ser la responsable de la posada en escena del muntatge Els músics de Bremen, que vam veure durant el circuit de primavera del Barcelona Districte Cultural.

La crítica ha escrit:

A través de la fabulosa interpretació de Jaume Garcia Arija, podem escoltar un artista incomprès en el seu temps, si encara no és massa tard, des del nostre present. Una veu que transcendeix èpoques per arribar-nos al cor i parlar-nos del més humà. El resultat és un espectacle meravellós que demostra com les ments més inestables poden contenir les idees més lúcides. (Erola Puigsech, Espectáculos BCN) https://www.espectaculosbcn.com/van-gogh-teatre/

La companyia

La companyia Versus Teatre crea i produeix espectacles des de l'any 1980, en què va néixer amb un objectiu clar: ser innovadora i creativa. Es consolida com a companyia amb voluntat de recerca, creació i de potenciar l'autoria nacional contemporània. Actualment, Versus Teatre crea una mitjana de dues produccions per temporada, amb una mescla idònia entre joves talents, textos autòctons i actors de gran qualitat.

Barcelona Districte Cultural - TardortEspectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Tardor de 2021.

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

La represa de l'activitat es farà donant compliment en tot moment a les mesures de seguretat i aforament que en cada moment determinin les autoritats sanitàries per tal de protegir la salut tant del públic, com dels artistes participants com del personal tècnic. Per tal de poder complir amb aquesta normativa d'aforament es farà imprescindible la reserva d'entrades pels espectacles que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.