Vespres de Jazz - Anthus Quintet: LOVE!

Vespres de Jazz - Anthus Quintet: LOVE!

Comença el 20 Maig 2023 21:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619 10 59 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Vespres de Jazz

Etiquetes: jazz, concert

Hits: 1448


Vespres de Jazz presenta ANTHUS QUINTET, que ens presenten el seu concert LOVE! Un homenatge a Nat King Cole. Anthus Quintet són:

Preu, entrada més copa de cava: Socis 10,00 € - No socis 12,00 €

 Comprar entrades
Anthus Quintet: LOVE!

LOVE! era el sentiment que el cantant i pianista afroamericà Nat King Cole hi posava a les seves cançons a l'hora de cantar.

LOVE! era l'emoció que sentia quan blancs i negres s'unien per escoltar-lo en viu en els seus concerts arreu del món.

LOVE! era el que emanava des de la pantalla del televisor, esdevenint el primer cantant afroamericà en la història en dirigir un programa televisiu, transformant-se així en un referent contra el racisme.

Avui, Anthus i el seu grup de jazz volen expressar tot el seu LOVE! rendint homenatge a aquesta estrella universal a través d’arranjaments propis.

Amb tocs de swing, latin jazz i balades fascinants, Anthus Quintet vol despertar LOVE! a tothom que desitgi redescobrir el crooner afroamericà.

Avui, Anthus Quintet ens revela la imatge revolucionària d’aquest artista, una ànima, que amb veu pròpia, ens parlava de l’emoció més extraordinària que un ésser humà pot sentir: LOVE!

Anthus

ANTHUS: Cantant, compositor i arranjador, Anthus és considerat pels crítics de la música "Una de les millors veus masculines del jazz del país”.

Nascut a Sicília, format a Irlanda i descobert a Catalunya, Anthus ha publicat ja quatre àlbums, una fusió de sons que ens revelen la capacitat d’aquest artista d’interpretar el món que l’envolta utilitzant colors que van des del jazz més clàssic al més contemporani.

El 2017 va ser nominat com a "Millor artista revelació" i el seu disc "Calidoscòpic" com a "Millor disc de jazz de l'any" als premis Enderrock, una de les revistes de renom a casa nostra. El 2018 ret homenatge a una de les figures més brillants del món de la història del jazz: Chet Baker, conjuntament amb el trompetista Pol Omedes. Anthus escriu lletra en català per algunes de les improvisacions d’aquesta estrella nord-americana. El 2021 Anthus ens proposa un nou viatge amb un disc fresc i sorprenent “Acrobatic Heart” format per vuit temes que ens revelen l’artista en cos i ànima, un disc fidel reflex d’Anthus i de la seva vocació innovadora.

Anthus ha actuat en els festivals més prestigiosos, com el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Girona, Lleida, Terrassa, Talavera de la Reina, Granada, i altres a Itàlia i França.

IRENE REIG: Saxofonista, flautista i compositora, és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz. Energia, passió i espontaneïtat és el que trobem en la seva forma de fer música.

Als 15 anys s'endinsa al món del jazz com a saxofonista formant part de la Sant Andreu Jazz Band, i posteriorment estudia a ESMUC amb professors de la talla d'Eladio Reinón, Gorka Benítez i Xavi Figuerola. Continua els seus estudis a Amsterdam, ciutat on s'instal·la per cursar un Màster d'Interpretació tutelat per Ferdinand Povel.
Irene gaudeix d'una dilatada trajectòria inundada de referències, segurament inspirades per les tres ciutats on ha viscut: Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia.

En els últims anys ha col·laborat amb artistes nacionals i internacionals afirmant-se com a compositora i com a “side-woman” en el món del jazz a casa nostra.

JON CARRANZA: Nascut a Bermeo, Biscaia, des dels primers anys de la seva vida, mostra un gran interès per la música i així inicia a estudiar saxo, bateria i baix elèctric a l'escola municipal de música del seu poble.

Continua els seus estudis de baix al Conservatori Julia Foruria de Gernika, des del qual es prepara per accedir a l'ESMUC a Barcelona. A l'ESMUC rep classes de baix de la mà dels millors professors com són el Gary Willis, Ignasi Zamora i Pep Pérez Cucurella.

Un cop obtinguda la seva llicenciatura en música jazz, inicia a col·laborar amb grups i projectes de sensibilitzats diferents, amb els quals demostra la pròpia qualitat artística, esdevenint així una de joves promeses del jazz a Catalunya.

NÉSTOR GIMÉNEZ: Pianista, compositor, arranjador i director d'orquestra és un dels artistes més premiats de Catalunya.

Guanya el primer premi del concurs internacional de composició “Silesian Jazz Festival 2015”, així com el primer a “Millor compositor” per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya”

Néstor, amb el seu piano, va ser un dels protagonistes de la banda sonora de la pel·lícula “Siete Pasos Y Medio”, composició que guanya el premi a millor banda sonora del Festival de Cinema de Màlaga.

Néstor acompanya amb el seu piano, tant les pròpies formacions com altres artistes nacionals i internacionals, a més de ser professor de música moderna a “ESEM Taller de Músics” i “ESMUC”.

ANDREU MORENO: Llicenciat en jazz per l'Institut Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i després d’obtenir un màster en jazz per la mateixa institució, l’Andreu col·labora amb formacions de gèneres diferents, des del jazz al blues, des del pop al folk acompanyat artistes de primer nivell.

Al llarg de la seva carrera musical, ha participat en els millors festivals de jazz com ara: el Festival Internacional de Barcelona, Terrassa, Vic, Granollers, Girona, i en escenaris de renom, com són l'Auditori de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o el Palau de la Música.

Generalitat de Catalunya - Fondos Next Generation UE