Monòlit

Monòlit

Comença el 27 Octubre 2017 19:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat


Consumeix cultura

L’arrossega i l'acompanya; s'hi puja i li barra el camí; però l’ajuda a enlairar-se i a ballar.

Toni Mira/Nats Nuts Dansa
MONÒLIT
DANSA
Autor, director e intèrpret: Toni Mira. Ajudant de direcció: Claire Ducreux. Textos: Beth Escudé i Gallés.

Un monòlit que arrossega, que l'acompanya, on s'enfila i que, de tant en tant, li barra el camí. Un monòlit que el pot fer caure, però que també l’ajuda a enlairar-se i a volar. Toni Mira persegueix monòlits des que va començar la seva carrera com a ballarí i coreògraf i ara, quan ha decidit girar la vista enrere, repassar qui va ser, resseguir els camins de la seva dansa i de la seva vida, ha volgut acompanyar-se de nou per aquesta pedra que tant de pes ha tingut. I, amb ella, de nou, ballar. I explicar-se.

Toni Mira va fundar la seva companyia, Nats Nus Dansa, el 1987 i en aquestes tres dècades només havia protagonitzat un solo, el 2003 Monòlit és el segon i diu que, potser, serà l’últim. Toni Mira, que té el Premi Nacional de Dansa i el Ciutat de Barcelona, és un dels noms imprescindibles per entendre la dansa contemporània a Catalunya..

Barcelona Districte Cultural

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB. Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclós en l'Edició de Tardor 2017.

L'espectacle es gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

  Registrar-se per reservar entrades

QUÈ

Toni Mira sempre ha situat l’ésser humà i la manera en què aquest es relaciona amb l’entorn i amb si mateix al centre dels seus espectacles; i ho torna a fer en aquest Monòlit, que també és, en part, un repàs al llenguatge, les intencions i les emocions que ha anat desenvolupant des que va crear la seva companyia, Nats Nus, ara fa tres dècades.

COM

Dansa contemporània amb gotes de jazz. Toni Mira torna a pujar en solitari a l’escenari, encara que s’hagi buscat un company d’espectacle: un monòlit, una pedra amb forma rectangular amb la qual estableix un continu diàleg: s’hi apuja, l’arrossega... fins i tot s’enlaira amb ella. I junts comencen a volar.

PER A QUI

Per als qui coneguin la trajectòria de Toni Mira, perquè tindran la sort de poder traçar connexions entre aquest Monòlit i els seus anteriors espectacles. Però també per als qui no coneixen la seva feina, perquè descobriran el llenguatge coreogràfic d’un dels referents de l’escena catalana. Només cal recordar que la seva trajectòria li ha reportat, entre altres, el Premi Nacional de Dansa, que va guanyar el 2010.