Mobilus

Mobilus

Comença el 10 Novembre 2017 19:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat


Consumeix cultura

Pot l’art dansar? Calder ho va aconseguir amb els mòbils al vent. Serà possible a l’escenari?

Addaura Teatre Visual
MOBILUS
DANSA CIRC
Direcció: Teia Moner. Intèrprets: Cristina Bertran, Helena Rodríguez, Gerald Sommier i Mireia Plana. Coreografia: Laia Santanach, Olga Lladó, Eugenia Morales. Vestuari: Modart. So:Miquel Espinosa. Llums: Eugenia Morales.Figures: David Palou

Colors vibrants, formes geomètriques, volums units per un filferro... L’artista nord-americà Alexander Calder (1898-1976) va aconseguir fer ballar els seus mòbils, que traçaven moviments impossibles gràcies a la força del vent. Aquestes creacions han inspirat la companyia Addaura, que trasllada l’univers artístic de Calder a l’escenari a través d’una suma de llenguatges –màgia, dansa, titelles, ombres, llum negra i circ– que busca reproduir les emocions que provoca l’art del nord-americà.

La companyia liderada per Teia Moner, una professional amb una llarga trajectòria als escenaris, i integrada per quatre ballarins, no és la primera vegada que es fixa en un artista del segle XX per crear un espectacle pensat per a un públic familiar. Ja ho van fer amb Embrossa’t, on fixaven la mirada en l'univers de l’artista visual català Joan Brossa.

Barcelona Districte Cultural

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB. Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclós en l'Edició de Tardor 2017.

L'espectacle es gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

El periode de reserva d'entrades s'obre 15 dies abans del dia de l'espectacle.

  Registrar-se per reservar entrades

QUÈ

Els mòbils d’Alexander Calder, que van posar l’art a ballar, es converteixen ara en moviment també sobre l’escenari. La companyia Addaura recrea l‘univers del creador nord-americà parant especial atenció a quatre dels elements més característics de la seva producció: a més dels mòbils, el filferro, la pintura i el circ, que va inspirar part de la seva obra.

COM

Màgia, dansa, titelles, ombres, llum negra i circ són algunes de les tècniques que els intèrprets de la companyia Addaura fan servir dalt de l’escenari per recrear les obres de Calder. No es tracta d’un recital de virtuosisme, sinó que cada una de les disciplines s’ha triat perquè constitueix la millor manera d’explicar algun dels detalls de l’univers del creador nord-americà.

PER A QUI

No cal ser un gran coneixedor de l’obra de Calder per gaudir de Mobilus; al contrari, segurament aquest espectacle serà una de les millors vies d’entrada a l’univers del creador per a molts infants que pensen que l’art pot ser avorrit.