Cultura Popular als Ateneus - Societat Coral la Badalonense, Un musical de Nadal
Sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. A Lluïsos d'Horta presentem la Societat Coral la Badalonense, que ens oferirà Un musical de Nadal
Preu de les entrades: Taquilla Inversa. Accés per a la reserva d'entrades Accés a tot el cicle
Es tracta d’un musical escrit per commemorar el desè aniversari del cor jove de la Badalonense. Amb aquesta premissa, totes les corals de l’entitat (el cor mixt, el cor jove, el cor rock i el grup de musicals) es troben per estrenar aquest espectacle escrit per Albert López-Vivancos amb música de Josep Muñoz i Costa.
La Societat Coral la Badalonense té els orígens pels volts de l’any 1852 en les trobades dels grups d’obrers, artesans, pescadors, corders i teixidors al voltant del Cafè de Can Clarós. Inicialment, el cor fou conegut com el Coro de Badalona i, amb el pas dels anys, s’ha convertit en una entitat molt lligada al teixit cultural badaloní.
Cicle de Cultura Popular als Ateneus 2021
Bandes, cobles, corals i esbarts [octubre - desembre del 2021]
Aquesta tardor, el cicle ‘Cultura Popular als Ateneus’ torna amb més força que mai. D’ençà de la seva primera edició ara fa quatre anys, el cicle vol unir dues tradicions molt importants a casa nostra: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular que tenim a Barcelona.
Amb aquesta premissa, onze teatres barcelonins que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya acullen una trentena d’activitats programades per a aquests pròxims mesos. Es tracta d’un rècord en el nombre d’espais, que es troben distribuïts pels barris de Sants, el Clot, Sant Andreu de Palomar, el Poblenou, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, Gràcia, Horta i Sarrià.
Enguany les propostes abracen quatre disciplines de la cultura popular: la música de banda, la dansa dels esbarts, la música de cobla i el cant de les corals, tot i que també hi ha actuacions multidisciplinàries. De fet, per primera vegada el cicle programa actuacions d’entitats de l’àrea metropolitana i de més enllà, amb la presència de grups provinents de Rubí, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Girona i Badalona. Tot plegat, sense oblidar el talent de les associacions i colles locals vingudes del Raval, Sarrià, Sants, les Roquetes, el Gòtic, les Corts, Sant Martí i Sant Andreu, entre d’altres.I, un any més, també s’hi sumen els concerts del cicle de concerts de cobla a Barcelona.
La crisi del coronavirus ha tocat de ple les entitats de cultura popular, però, malgrat tot, l’associacionisme cultural es manté ben viu. I no ha estat fàcil. Músics, dansaires, cantants... han treballat de valent aquestes darreres setmanes per estar a punt i fer-vos gaudir d’aquesta programació exquisida que de ben segur que serà un plaer per als sentits.
D’altra banda, els ateneus segueixen amb la seva programació habitual. Per assistir a les activitats, caldrà reservar-hi plaça prèviament, mantenir la distància de seguretat, dur mascareta i complir totes les mesures sanitàries establertes.
Sense allargar-nos més, us convidem a endinsar-vos en la programació i viure aquest nou cicle de ben a prop. Ens hi acompanyeu?
Organitzen: