Vagas y maleantas

Vagas y maleantas

Comença el 10 Abril 2019 20:30

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

http://ajuntament.barcelona.cat/programesmemoria/ca/programa/primavera-republicana/

Categories: Activitats als Lluïsos

Hits: 3442


Dins de la quarta edició de La Primavera Republicana que organitza l'Ajuntament de Barcelona, Lluïsos d'Horta acollim el dimecres 10 d'abril la representació de Vagas y Maleantas.

Espectacle musical ple de sorpreses i humor, que ens trasllada al Club Café Maravillas. Cinc dones, a punt de fer-hi un concert com a solistes, van morir just abans de fer-ho: els va caure un focus al cap. Vagas y maleantas reflexiona sobre el paper de la dona, a la història del nostre país, també durant la república; sempre un pas enrere del protagonisme, omplint buits. Què passaria si no hi hagués solista i cantéssim totes plegades?

Espectacle gratuït.   Reserva les teves entrades

Produït per La Compañia Vagas y Maleantas, amb 

  • Corette: Patricia Medina
  • Coral: Mercè Boher
  • Corina: Rocío Manzano
  • Corta: Cinta Moreno
  • Marianne: Cristina Martínez
  • Direcció i Dramatúrgia: Raquel Loscos López
  • Piano i Direcció musical: Cristina Martínez

4a Primavera Republicana (del 6 al 14 d'abril): Un cicle de concerts, obres de teatre, cicles de cinema i debat, i, també, esdeveniments esportius per celebrar, en plena primavera, els valors del republicanisme.

Des del 2016 l’Ajuntament de Barcelona impulsa, amb la col·laboració de nombroses entitats de la ciutat, aquest cicle pels volts del 14 d’abril. La data ens recorda que el republicanisme ha estat una tradició ben viva a la ciutat de Barcelona, i que ha tingut diverses declinacions: liberals, conservadores, democràtiques…

La tradició del republicanisme democràtic ha estat vinculada a cert principis: l’extensió del sufragi, l’impuls de l’educació, el control dels poders polítics i econòmics, o la participació activa de la ciutadania en la construcció de la vida en comú.

Avui, és fonamental actualitzar la tradició republicana i vincular-la als reptes i als moviments de canvi del segle XXI: el feminisme, els moviments LGTBI, els moviments en defensa dels drets socials, dels drets digitals, o els moviments antiracistes o ecologistes.

Aquest és l’objectiu de la 4a edició de la Primavera Republicana.

Fem un exercici de memòria carregat de futur!