Parrà

Parrà

Comença el 05 Desembre 2020 20:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

893 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, Barcelona Districte Cultural

Hits: 3260


Consumeix cultura

Companyia Miquel Barcelona

Parrà
Dansa (50') - Espectacle per a tots els públics

"El jorn del judici / parrà el qui haurà fet servici", diu la sibil·la en el seu cant, el que a moltes esglésies s’interpreta durant la Missa del Gall per seguir una tradició escrita des de fa segles i segles. La sibil·la, la profeta, parla i vaticina; anuncia una aparició perquè això és el que significa parrà, conjugació del verb parer, una forma arcaica del verb aparèixer.

Aparèixer, comparèixer, fer-se visible, deixar-se veure... Sortir de les ombres i entrar a la llum; deixar la foscor i abraçar la claror, estar entre els dos mons i permetre que tots dos dialoguin, com també ho fan les arrels amb la contemporaneïtat, allò que és inamovible i allò que canvia, allò que no es mou i allò que avança...; com també ho fan música i moviment, cant i ball.

Parrà és l’espectacle que Miquel Barcelona va presentar al cicle Dansa Ara, de la Fundació Catalunya La Pedrera, i que va desenvolupar a partir de la recerca i el treball coreogràfic que havia fet poc abans per a [kórps], una obra que va estrenar durant la tardor de l’any passat i que estava concebuda per a cinc ballarins. Dos d’ells, el mateix Miquel Barcelona i Marc Vilajuana, van continuar el treball per a Parrà, on evolucionen sobre la música d’El cant de la sibil·la, tradicional mallorquina, i la Polka chinata, tradicional italiana.

Miquel Barcelona és un corògraf i ballarí amb més de quinze anys d’experiència als escenaris. A més d’haver signat espectacles com Pelegrins (2017) o [kórps], també ha treballat en col·laboracions amb altres artistes com Carolyn Carlson, Juan Kruz de Garaio Esnaola, Raffaelle Giovanola, Darío Fo, Àlex Rigola, Qars Teatre, Cobosmika Company i Laura Vilar, entre molts altres. Miquel Barcelona ha treballat amb Laia Santanach, a qui vam conèixer la passada edició del circuit amb Àer, en l’espectacle Vaivé.

Barcelona Districte Cultural

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Tardor 2020.

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

  Registrar-se per reservar entrades

La represa de l'activitat es farà donant compliment en tot moment a les mesures de seguretat i aforament que en cada moment determinin les autoritats sanitàries per tal de protegir la salut tant del públic, com dels artistes participants com del personal tècnic. Per tal de poder complir amb aquesta normativa d'aforament es farà imprescindible la reserva d'entrades pels espectacles que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.

Fitxa Artística