Concert Solidari #15

Concert Solidari #15

Des de 25 Maig 2014 12:00 Fins 25 Maig 2014 14:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934 277 327

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: solidaritat, música, musica barroca

Hits: 1627


La FUNDACIÓ LUX ofereix el seu quinzè concert solidari de música antiga, el diumenge 25 de maig a les 12 del migdia en Els Lluïsos d'Horta. Santi Mirón i la seva viola de gamba, ens transporten a un viatge musical al voltant dels països i músiques més representatives i encantadores del barroc europeu.

AIRES & DANSES amb Santi Mirón, Viola de Gamba: Obres de T. Hume, C.F. Abel, M. Marais i J.B.Forquery

L'entrada al concert no tindrà un preu fix, serà recollida d'aliments i el que es pretén és, ajudar a la tasca social que es porta a terme des del menjador social El Caliu d'Horta destinat a les persones sense recursos.

LUX FundacióLUX, un projecte que combina amb il·lusió cultura i solidaritat:

LUX és el projecte solidari d'un grup d'apassionats per la música antiga. Dos grans objectius en dibuixen el seu tarannà: apropar la música dels segles XVII i XVIII al gran públic i, a la vegada, col·laborar amb entitats que desenvolupen tasques d'ajuda humanitària.

Anys d'estudi i d'experiència avalen la trajectòria dels músics que hi participen. LUX disposa del seu propi grup instrumental, essent una de les seves característiques la flexibilitat en quant al nombre d'integrants, podent oferir repertoris que van des de programes de concert orquestrals, com de cambra o recitals "a solo" dels seu membres. El punt de partida és fer concerts molt acurats, basats en criteris històrics i musicològics, fent ús dels instruments per als quals el repertori havia estat creat. Concerts que transporten els oients a l'Europa esplendorosa de segles enrere, als salons on tocaven els grans genis de la història de la música occidental.

Santi Mirón, viola de gamba

La recaptació de la venda d'entrades dels concerts organitzats per LUX és destinada a entitats socials amb una iniciativa concreta d'ajuda allà on sigui necessari. Per exemple, la construcció d'una escola, la creació d'un servei mèdic, etc. La voluntat és servir d'eina a tot tipus d'entitat sense ànim de lucre per finançar els projectes que desenvolupen.

A més a més, LUX té la seva pròpia discogràfica solidària, on la venda dels CD del seu propi grup instrumental també col·labora en projectes socials. Ben aviat veuran la llum dos CD, un dedicat a la música de Johann Sebastian Bach, i un altre a la música espanyola dels segles XVI i XVII.

En definitiva, es vol oferir i reviure la meravellosa música antiga que ha arribat fins als nostres dies i, el que és més important, ajudar de manera directa i clara als que necessiten el suport de tots i cadascun de nosaltres.

L'ensemble de LUX es va presentar a Catalunya el mes de maig de l'any passat, amb dos concerts orquestrals amb música de Vivaldi i Telemann: un a l'Auditori de La Mercè de Girona i un altre a l'església de Sant Felip Neri de Barcelona, amb gran èxit de públic i crítica. Amb els diners recollits en aquest primer projecte musical de LUX ha estat possible la construcció i col·locació de plaques solars - i per tant, de disposar d'electricitat-, a l'escola del poblat de Baleba, a l'Índia, una escola creada per l'associació "El Somriure dels Nens".

Luxfundacio.org - facebook.com/musicasolidaria