Matins de Clàssica - Meditacions

Matins de Clàssica - Meditacions

Comença el 28 Febrer 2016 12:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Matins de Clàssica

Etiquetes: clàssica

Hits: 2011


Lluïsos d'Horta volem apostar per la promoció de la música, en totes les seves variants. Un grup de socis entusiastes de la música clàssica ens hem organitzat per portar música de cambra al nostre teatre. L'hem programat un diumenge de cada mes, en horari matinal al migdia i l'hem anomenat Matins de Clàssica.

Pel proper diumenge 28 de febrer us presentem Meditacions, un projecte d'Oriol Romaní (clarinet), a les 12:00 del migdia. 

Aquest concert és una invitació cordial i festiva a connectar amb l'interior i acostar-nos al silenci i el misteri, amb músiques d'estils diversos precedides per breus comentaris de l'intèrpret i algun text dels mateixos compositors.

Preus:

 • Socis: 6,00€
 • No socis: 8,00€

Programa

 • Peça: Claude Debussy
 • Sarabande, de la Suite BWV 1011: J.S.Bach
 • Gigue, de la Partita BWV 1006: J.S.Bach
 • Come Sunday: Duke Ellington
 • Studium divinitatis: Hildegarda de Bingen
 • Horabaixa, Nadala tortosina: tradicional catalana
 • El vent no té repòs; Joaquim Homs
 • El son de l'infant: Joaquim Homs
 • My old friend Jelly: Oriol Romaní
 • O Gloriosa Virginem Sublimis inter sidera: Bernat Vivancos

Oriol Romaní, clarinet: Nascut a Barcelona, va entrar en contacte amb la música en l'ambient familiar i a les escoles Sant Gregori i L'Arc i va estudiar clarinet i interpretació al Conservatori de Barcelona i en diversos centres estrangers amb Juli Panyella, Thea King, Anton Weimberg i Giörgy Sebök. Ha actuat arreu de Catalunya i Europa en col·laboració amb els pianistes Julius Drake i Emili Brugalla, el violoncel·lista Radu Aldulescu, el viola Aureli Vila, les sopranos Montserrat Alavedra i Júlia Arnó i els quartets Casals i Euler de Basilea. Ha estrenat obres que li han estat dedicades per Joaquim Homs, Carlota Garriga, Xavier Montsalvatge, Xavier Turull i István Vántus. Ha dirigit i interpretat De Mozart al Swing i Viatge a New Orleans al Palau de la Música, i ha tocat a duo amb el pianista Ignasi Terraza a la investidura de Woody Allen com a doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra. Ha col·laborat en el muntatge i la interpretació de diversos espectacles en què la música dialoga amb la literatura o la història, entre els quals Històries amb Mozart, Paraules i sons de Barcelona, o Músiques en temps de guerra. És autor dels llibres Trobades amb Joaquim Homs i Músiques amigues, dos volums amb articles al voltant del jazz i la música catalana. Toca jazz en ambients molt diversos en col·laboració amb els trompetes Ricard Gili, Josep Mª Farràs, Pepe Robles i Mark Braud, els pianistes Elena Lasco i Alain Guiu, el trombonista Dani Alonso o els guitarristes Erwyn Seerutton i Dave Mitchell, i connecta sovint amb les seves primeres arrels musicals oferint concerts de música de cambra amb obres de Mozart i Brahms, i concerts de clarinet sol amb peces de Bach, Debussy, Homs i algun toc de jazz clàssic i de música tradicional catalana.