Maria del Mar Bonet - 50 Anys d'escenaris

Maria del Mar Bonet - 50 Anys d'escenaris

Comença el 21 Desembre 2016 21:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats dels Lluïsos, 150 Aniversari

Etiquetes: concert

Hits: 3469


Maria del Mar Bonet torna a Lluïsos d’Horta¡¡¡
50 Anys d’escenaris

Torna al carrer i al barri on va viure i torna a uns dels primers escenaris on va actuar.

50 Anys e'escenarisDins els actes del 150 Aniversari de Lluïsos d'Horta, Maria del Mar Bonet inicia a Lluïsos la gira 50 Anys d'escenaris, amb dos concerts, els dies 21 i 22 de desembre a les 21.00h. La gira la portarà pels escenaris de tot el món durant tot l'any 2017 i acabarà amb concerts al Gran Teatre del Liceu. 

Preus:

  • Socis: 15.00€
  • No Socis: 20.00€

Les entrades ja estàn a la venda a Secretaria.

Maria del Mar Bonet neix a Palma de Mallorca. L'any 1966 es trasllada a Barcelona (Horta) i combina estudis de ceràmica amb la música. Comença a enregistrar els seus primers discos. Forma part de la Nova Cançó i del grup Els Setze Jutges.

A partir de l'any 1970 les seves actuacions són cada vegada més nombroses. Actua a moltes ciutats del continent europeu i també realitza gires i actuacions pel nord d'Àfrica, Estats Units, Japó... També actua en diversos festivals a Atenes, Istambul i Edimburg, on se la defineix com una de les millors veus d'Europa.

Entre les seves actuacions emblemàtiques destaquen la del Teatre Olympia de París, la celebració al Palau Sant Jordi de Barcelona dels seus trenta anys de dedicació a la música i els seus concerts a la plaça del Rei de Barcelona, que es converteixen en una trobada ineludible amb el public barceloní.

La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida, personal i artística. La considera la seva font d'inspiració. Treballant de molt a prop la música i el folklore de les Illes Balears i, a partir d'aquí, creant les seves pròpies cançons i cercant tot el que uneix en el camp de les arrels populars els diferents pobles de la ribera mediterrània, el nord d'Àfrica, Itàlia, Grècia, Turquia... Per això ha col·laborat amb músics i cantants com Zülfu Livanelli, l'Orquestra de Joventuts Musicals de Tunísia, Cham Ensemble de Damasc, Hossam Ramzy i Mohammed Munir, d'Egipte, i Maria Farantouri, amb qui darrerament ha fet un programa de televisió molt extens a Grècia i una gira per l'Estat espanyol.

També ha col.laborat amb artistes de la talla internacional de Jackson Browne, Milton Nascimento i el ballarí, coreògraf i director de la Compañía Nacional de Danza, Nacho Duato, que ha creat tres coreografies amb les seves cançons, cosa que l'ha portada a treballar molt estretament i a fer gires amb la Compañía Nacional de Danza i amb l'IT Dansa a Catalunya amb Catherine Allard.

Maria del Mar Bonet ha enregistrat més de trenta discos. N'hi ha de dedicats a la música popular de les Balears, Catalunya i el País Valencià, i d'altres, a molts poetes catalans que ella ha musicat. També en té de temes mediterranis d'Itàlia, Grècia, Turquia i el nord d'Àfrica; i de cançons pròpies. També ha publicat diversos llibres de poesia. Ha col·laborat amb músics i cantants d'altres cultures i llengües de l'Estat espanyol, com Amancio Prada, Kepa Junkera i Miguel Poveda.

Ha cantat amb l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure i amb el cor Ars Nova de Budapest; amb l'Orquestra de les Illes Balears i la Coral Universitària, dirigida per Luís Remartínez, en l'espectacle "Mallorca es presenta". Maria del Mar Bonet ha cantat íntegrament el seu repertori simfònic amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig, al Palau de la Música de Barcelona; amb la Grant Park Orchestra de Chicago, dirigida per Carlos Kalmar, al Millennium Park de Chicago; i amb l'Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, dirigida per Philipe Bender, al castell de Bellver de Palma de Mallorca, dirigida per Salvador Brotons per a l'enregistrament del disc "Bellver".

Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria artística, ha rebut nombrosos premis, com el Disc d'Or pel senzill "L'àguila negra" i "No voldria res més ara", l'any 1971; el Siurell de Plata l'any 1974; la creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'any 1984; el Premi l'Académie Charles Cros, el mateix any; la Medalla de la Ciutat de l'Ajuntament de Palma, el 1997; el Premi SGAE de la Música al millor disc de folk-tradicional i al millor àlbum català, per "Raixa", l'any 2002; el premi Tenco a Sanremo, l'any 2003; la Medalla d'Or de Mallorca, l'any 2004; el Premi de Música Ciutat de Barcelona, l'any 2005; la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona, l'any 2006; la Medalla d'Or del Parlament de Catalunya als Setze Jutges, l'any 2007; doctora honoris causa per la Universitat de Lleida, l'any 2009; Medalla d'or de la Universitat de València l'any 2013 i doctora honoris causa per la Universitat de les Illes Balears l'any 2013.

Col·laboren:

Col·laboracions