Cultura Popular als Ateneus - Coral Càrmina

Cultura Popular als Ateneus - Coral Càrmina

Comença el 12 Octubre 2019 20:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, XTAC, Cultura Poplar als Ateneus

Hits: 4217


Consumeix cultura

Sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. A Lluïsos d'Horta presentem la Coral Càrmina que ens portarà el concert Missa en re M. per a cor i orgue, de Dvorák, i Cantique de Jean Racine, de Fauré.

El preu de les entrades es de 6 € (Socis 3€). Accés per a la compra d'entrades Accés a tot el cicle

Coral CarminaLa trajectòria de la Coral Càrmina arrenca l’any 1972. Té un repertori que abasta de la polifonia medieval fins a les composicions més actuals, amb interès especial pels compositors catalans contemporanis.

En aquest concert, acompanyats de l’organista Emili Blasco, interpretaran la Missa en Re M. que el gran compositor txec va compondre per a la consagració d’una capella particular a Praga el 1887. Com en les altres obres d’aquest compositor, està impregnada per aquest melodisme inspirat en la tradició folklòrica eslava i la riquesa harmònica i tímbrica tan característica de l’obra de Dvořák, seguit del Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré, obra de gran bellesa que clourà l’acte.

Cultura Popular als Ateneus
Ara fa dos anys que va arrencar el cicle Cultura Popular als ateneus amb l’objectiu d’unir dues tradicions molt importants a la nostra ciutat: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular que tenim a Barcelona. Les actuacions són un seguit d’espectacles creats per grups de cultura popular de la ciutat que, per la seva qualitat artística, no poden ser exhibits a l’espai públic. Per això es posen a la disposició de bandes, cobles, entitats corals i esbarts els espais de diversos ateneus que hi ha a Barcelona i que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

I precisament és la varietat allò que caracteritza el programa present: entre els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre el cicle proposa quinze concerts d’estils ben variats en cinc ateneus que hi ha repartits per tot Barcelona. S’hi destaquen propostes que fusionen disciplines diverses, com ara veu i cobla, cançó i dansa, cobla i sardanes... A més dels darrers espectacles de creació dels esbarts barcelonins, música de banda, danses vingudes l’est, i una coral interpretant bandes sonores de films japonesos. Al programa també hi trobareu els concerts del trimestre de tardor del cicle Concerts de cobla a Barcelona organitzat anualment per la Confederació Sardanista i els Amics dels Concerts.

Organitzen:

CulturaPopularAteneus BcnCultura

Cultura Popular als Ateneus - Organitzen