Àer

Àer

Comença el 12 Juliol 2020 19:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

893 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, Barcelona Districte Cultural

Hits: 5395


Consumeix cultura

Cia. Laia Santanach

ÀER
Dansa (50') - Espectacle per a tots els públics

Un pas. I un altre en sentit contrari. Un pas. I un altre en sentit contrari. Un pas. I un altre en sentit contrari. Tots en fila. I agafats de la mà. I dibuixant figures amb el cos. Deixant-se impulsar per l’aire que, quan va néixer el contrapàs, a l’edat mitjana, s’anomenava àer.

I Àer és el títol que Laia Santanach ha escollit per a aquesta coreografia que té com a base, encara que sigui per desconstruir-lo i tornar-lo a construir, el contrapàs, una dansa medieval que només ballaven els homes, que en el seu origen va ser religiosa i servia per explicar la passió de Jesucrist, i que va anar evolucionant fins a considerar-se una de les danses precursores de l’actual sardana. Però Laia Santanach juga amb el que va ser per capgirar-lo, i no només perquè canviï el pas i el marqui amb una música molt diferent amb aires electrònics, sinó també perquè posa fi a la discriminació per gènere i fa que la dona sigui la protagonista de la coreografia. Dues ballarines, un ballarí i un músic que també balla es deixen moure per l’àer i el remouen per reescriure les nostres tradicions i el nostre folklore.

El 2018, Laia Santanach va guanyar amb Àer la tercera edició del premi Delfí Colomé, que té l’objectiu de promoure la creació i incentivar la producció en el món de la dansa d’arrel tradicional.

Barcelona Districte Cultural

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Primavera 2020.

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

  Registrar-se per reservar entrades

Barcelona Districte Cultural torna als escenaris a partir del dimecres 1 de juliol per reprogramar part de les funcions del seu setè circuit que es van haver d'anul·lar el passat mes de març a causa de la covid. Aquesta represa de l'activitat del programa de cultura als barris de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) coincideix amb la celebració del Grec Festival de Barcelona i de noves iniciatives com la Sala Barcelona i demostra la voluntat de la ciutat per recuperar el seu pols i el seu permanent compromís amb la cultura. Concretament, amb les arts en viu.

La represa de l'activitat es farà donant compliment en tot moment a les mesures de seguretat i aforament que en cada moment determinin les autoritats sanitàries per tal de protegir la salut tant del públic, com dels artistes participants com del personal tècnic. Per tal de poder complir amb aquesta normativa d'aforament es farà imprescindible la reserva d'entrades pels espectacles que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.

Fitxa Tècnica