(ÍOR) + Continuum

(ÍOR) + Continuum

Comença el 03 Desembre 2023 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619·10·59·27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: dansa, Barcelona Districte Cultural

Hits: 708


(ÍOR) + CONTINUUM

Marc Fernández & Julio León
Dansa - Públic general (30 minuts) - Idioma català

  Registrar-se per reservar entrades

A l’alfabet de les runes celtes, íor és la runa associada al moviment, al flux de dues forces contràries que, juntes, actuen harmoniosament darrere del bé comú i es recolzen per generar moviment en una mateixa direcció.

Sobre l’escenari, Marc Fernández i Julio León són dos cossos a la recerca d’aquesta simbiosi perfecta, fusionant-se en un sol ésser. Els dos intèrprets oscil·len durant aquesta peça de petit format, entre el desig de dominació i control i la necessitat de cedir i deixar anar.

Aquesta peça va ser doblement premiada, pel jurat i el públic, del XVII Certamen Coreogràfic de Sabadell; al Estrena’t Dansa 2022 del Centre Cívic Casa Groga (peça guanyadora) i al Territori en Dansa 2023 del Centre Cívic Teixonera (premi del públic).

Juntament amb (ÍOR) hi ha CONTINUUM, un solo orgànic i fluid, que és un altre viatge hipnòtic nascut de l’associació dels dos ballarins. Per CONTINUUM, Julio León ha estat premiat al 26MasDanza i al International Online Dance Competition 2022 de Canadà, entre d’altres festivals.

Per a les funcions als Lluïsos d'Horta, els intèrprets seran els ballarins Noé Ferey i Marc Fernández.

Marc Fernández & Julio León

El vilafranquí Marc Fernández es va formar professionalment a AREA, Espai de Dansa i Creació, on es va graduar en Dansa Contemporània l’any 2011. Des d’aleshores ha treballat en vàries produccions de companyies nacionals i internacionals com ara l’Alexander Whitley Dance Company, la Tanz&Kunst Königsfleden o la Compagnie Peter Agardi. Paral·lelament, ha estat professor de dansa contemporània a diferents escoles de Barcelona.

Julio León va néixer a Cuba on va començar la seva carrera com a gimnasta fins que l’any 2005 inicia els seus estudis de dansa a l’ENA – Manuel Muñoz Cedeño. És component de la companyia nacional Danza Contemporánea de Cuba fins a l’any 2015, quan passa a ser ballarí fundador de la companyia Acosta Danza, dirigida per l’artista Carlos Acosta. León ha ballat per a importants coreògrafs internacionals i ha guanyat diversos premis.

La col·laboració entre els dos ballarins fa possible projectes com (ÍOR) i CONTINUUM.

Web de l'artista.
Barcelona Districte Cultural - Primavera'23
Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Tardor de 2023.

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per obtenir entrades.