He mort el pop

He mort el pop

Comença el 11 Febrer 2024 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619 10 59 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: XTAC, Espectacles XTAC

Hits: 724


Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i amb motiu de l’Any GuimeràAPUNTA TEATREEL MALDÀ i la FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA (FAC) presenten l’espectacle HE MORT EL POP, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i creació musical de Marc Sambola.

Tot el que Guimerà es va descuidar d’escriure…

Preus: Soci 12,00 € - No soci 15,00 € - Cultura Jove 10,00 €

 Comprar entrades 
He mort el pop

HE MORT EL POP recull tres de les peces més rellevants de l’autor: Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897) en una deconstrucció de cadascun dels textos amb un tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics.

L’espectacle — interpretat per Antonio del ValleBernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona. Segons Baulenas, HE MORT EL POP és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà“des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspostel conflicte social i la mort com a resolució.

HE MORT EL POP s’estrenarà el pròxim 4 de febrer al Teatre de Sarrià i, a més de girar pels ateneus d’arreu del país, es podrà veure també a la Sala Versus Glòries a la temporada 2024/25.

Fitxa Artística:

Espectacle coproduït amb la Federació d'Ateneus de Catalunya, a través de la XTAC (Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya)

Una Produccio DeAmb la col·laboració de

Antonio del ValleBernat CotRafaela RivasMarc Vilavella