Marúnica

Marúnica

Comença el 21 Abril 2024 12:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619·10·59·27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: dansa, Barcelona Districte Cultural

Hits: 1142


MARÚNICA

Cia. Roberto G. Alonso
Dansa - Públic general (55 minuts) - Idioma sense text

  Registrar-se per reservar entrades

Un viatge iniciàtic, poètic i lúcid, que ens portarà al món de Maruja Mallo, la fascinant pintora de la generació del 27, per descobrir-nos la seva particular simbologia surrealista i connectar-la amb l’imaginari dels nens i nenes amb l’objectiu de despertar la seva creativitat.

Marúnica neix directament de la fascinació de Roberto G. Alonso per la vida i l’obra de la pintora gallega. El món surrealista de Mallo és la font d’inspiració ideal i el vehicle idoni per fer aquesta proposta familiar que reivindica la figura d’una dona artista avançada al seu temps, que va viure lliurement la seva concepció de la vida i que es va veure obligada a exiliar-se a Mèxic després de la Guerra Civil. Maruja Mallo, rebel i independent, va ser una pionera del seu temps i un símbol feminista.

La companyia Roberto G. Alonso repeteix al circuit, aquesta vegada amb una obra estrenada a Barcelona l’any 2020 al Festival Mercè Arts de Carrer i que ha estat present a diversos festivals com el Dansa Metropolitana 2021 o la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de la Mostra Igualada 2021.

Espectacle recomanat per a més de 5 anys.

Cia. Roberto G. Alonso

Roberto G. Alonso ja fa més de dues dècades que va fundar la seva companyia i la va batejar amb el seu nom. I en tots aquests anys han estat moltes les produccions que ha fet: algunes perquè es presentessin a la sala i d'altres perquè es veiessin al carrer; algunes per a públics adults i d'altres pensades per als més petits. Però totes tenen el seu segell: la barreja de la dansa amb la narrativa teatral i el preciosisme en escenografies i vestuaris. Entre les seves últimes produccions, destaquen La fragilidad de los verbos transitivos, en coproducció amb el Grec Festival de Barcelona; A mí no me escribió Tennessee Williams, en col·laboració amb la Fira Tàrrega; Zaquizami, que, després de viatjar per diferents escenaris de la Península, es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya el març del 2017 i es va veure al Barcelona Districte Cultural. Almazuela, la peça que arriba a la cinquena edició del Barcelona Districte Cultural, va ser estrenada el 2012 a la Fira Mediterrània de Manresa.

En paral·lel a la feina amb la seva companyia, Roberto G. Alonso també ha fet la coreografia del moviment de nombroses obres de teatre i també algunes òperes: és el cas de Yo, Dalí (2011 - Teatro de la Zarzuela de Madrid i Gran Teatre del Liceu de Barcelona), El Eclipse (2014 - Festival Grec i TNC), Carmen (Festival de Peralada) o Taxi... al TNC! (2013), Per començar, Sarsuela! (2014), L’aplec del Remei (2016) al Teatre Nacional o Àries de reservat, que es van poder veure al quart circuit del Barcelona Districte Cultural.

Barcelona Districte Cultural - Primavera'23
Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Primavera de 2024.

 

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per obtenir entrades.