Somnis de sorra

Somnis de sorra

Comença el 06 Octubre 2017 18:30

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: teatre, circ, Barcelona Districte Cultural

Hits: 4362


Quins somnis dibuixem amb sorra? Els que el vent esborrarà? O els que el mar s’emportarà?

Borja Ytuquepintas
SOMNIS DE SORRA
CIRC
Autor: Borja González. Intèrprets: Borja González; Roc Sala, piano; Alexandre Guitart, percussió; Francesc Pugès, violoncel. 
Direcció: Borja González i Julio Hontana. Producció: Joaquim Aragó.

Quins són els somnis que dibuixem amb sorra? Els que volem que el vent esborri o els que esperem que el mar s’emporti? Borja Ytuquepintas ha triat la sorra per dibuixar els seus somnis d'aventura. Els construeix com un nen enlairaria castells a la platja i els desmunta amb la mateixa crueltat amb què ho faria una onada; i, mentrestant, la música va sonant i va creant un teló de fons que permet que el públic viatgi al desert, les piràmides, un bosc o la platja... Allà on la seva imaginació el porti.

Borja González és un dissenyador amb cos d'acròbata i ànima de titellaire. I les tres disciplines –dibuix, titelles i acrobàcies– s’integren en aquest espectacle que, encara que estigui fet de sorra, deixa petjades tan profundes que mai s'esborren. Va crear la companyia Borja Ytuquepintas fa prop de cinc anys en col·laboració amb el pianista Roc Sala.

Barcelona Districte Cultural

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB. Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclós en l'Edició de Tardor 2017.

L'espectacle es gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

  Registrar-se per reservar entrades

QUÈ

De quin material estan fets els somnis? Els de Borja Ytuquepintas sempre es construeixen amb sorra, encara que no estan pensats perquè el vent se'ls emporti ni perquè una onada els esborri. Els somnis de Borja Ytuquepintas són delicats i lleugers però tenen prou força per quedar cisellats en la nostra memòria com si haguessin estat dibuixats a sobre d'una roca.

COM

No és gaire habitual que un escenari s'ompli de sorra, ni que aquesta sorra serveixi per construir mons impossibles, delicats dibuixos fets a sobre d'un vidre i projectats en una pantalla per donar a l'espectador l'oportunitat de contemplar amb quina facilitat es poden construir i enderrocar. Música, titelles i acrobàcies s'afegeixen a aquest espectacle que esperona, com pocs, la imaginació.

PER A QUI

Per a qualsevol que sigui capaç de somiar despert i imaginar un univers a partir d'un gra de sorra. Per a tots aquells que no necessiten dormir per dibuixar universos que només semblen possibles quan tenim els ulls tancats.