Lluisos d'Horta

Creu de Sant JordiDes de 1866 al servei del barri,
fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació.

 

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta tornem a organitzar el II Torneig de Textos de Microteatre Ateneus d’Horta. El concurs és organitzat per dues entitats del barri d’Horta amb llarga tradició escènica i s’adreça a dramaturgs i dramaturgues novells a partir dels 16 anys, oferint-los la possibilitat de veure representada la seva obra.

 

II Torneig de textos de Microteatre Ateneus d'Horta

El microteatre és una forma teatral en auge, que consisteix en representacions breus (d'entre 15 i 20 minuts), amb un nombre limitat d'actors i que es poden representar en escenaris improvisats o no convencionals. El concurs consisteix a escriure una obra de microteatre original, inèdita, no representada, i de temàtica lliure. L’autoria dels textos pot ser col·lectiva, els guions han d’estar escrits en català, i han de tenir una extensió d’entre 8 i 10 pàgines.

El torneig està obert a autors o autores de totes les edats a partir de 16 anys i es preveu una modalitat adreçada especialment a centres educatius. L’autoria dels textos pot ser col·lectiva.

A la categoria de centres educatius hi haurà un primer premi consistent 250 € en metàl·lic. A més, la classe del centre d’on provingui el guanyador podrà assistir gratuïtament a una funció de la programació de les entitats, amb visita organitzada al teatre i informació sobre el muntatge, les instal·lacions i la producció de l'espectacle.

A més, les obres guanyadores seran programades i representades en el proper "Festival de Microteatre d'Horta", que se celebrarà durant el segon semestre de 2023 al Foment Hortenc i als Lluïsos d'Horta. Els autors guanyadors tindran la possibilitat d'acompanyar el director en la preparació de les representacions i de conèixer com es prepara una obra de teatre des de dins.

Bases del Concurs

II Torneig de Textos de Microteatre Ateneus d’Horta

ENTITATS COL·LABORADORES

Foment Hortenc i Lluïsos d’Horta, amb la col·laboració dels centres educatius del districte d’Horta-Guinardó i altres de la ciutat que hi vulguin participar.

OBJECTIUS

Les entitats col·laboradores volen impulsar un projecte conjunt per a la creació escènica de guions de microteatre entre dramaturgs i dramaturgues novells a partir dels 16 anys, que seran representats al públic en els teatres de les entitats. La direcció escènica, la selecció dels actors i de les actrius i la producció dels espectacles dels textos guanyadors aniran a càrrec de l’organització, i els autors podran col·laborar en el procés de producció.

TEMA

Obra de microteatre original, inèdita, no representada, i de temàtica lliure. S’entén per inèdita el fet de no haver estat publicada, premiada, representada o que se n’hagi fet una lectura dramatitzada pública.

CRITERIS

Els guions han d’estar escrits en català, amb una extensió d’entre 8 i 10 pàgines (al voltant d’uns 15.000 caràcters), amb un tipus de lletra tipus Arial (cos 11) o equivalent, i amb un espaiat d’1,5 o similar.

Els guions han de poder ser representats per un màxim de 4 actors o actrius i tindran una durada màxima de 20 minuts. Les obres han de poder ser representades amb uns requeriments tècnics mínims.

PARTICIPACIÓ

Poden participar qualsevol persona a partir dels 16 anys. L’autoria dels textos pot ser col·lectiva, sobretot en el cas dels centres educatius.

Per poder participar-hi s’han d’enviar 2 documents en format PDF a una de les dues adreces electròniques següents: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb la informació següent:

 • Document 1: pàgina amb les dades personals del participant: nom, cognoms, DNI, telèfon, adreça postal, adreça electrònica i títol de l’obra. En cas de venir promogut per un centre educatiu, la denominació del centre i la classe del participant.
 • Document 2: títol de l’obra i el text o guió sense signar. S’hi pot afegir un pseudònim.
TERMINIS

El termini per presentar els guions acaba el dia 31 de març de 2023.

SELECCIÓ

El jurat estarà format per un nombre senar de mínim 3 persones del Foment i 3 dels Lluïsos. Cadascun d’aquests jurats valorarà i seleccionarà 3 obres presentades a la seva pròpia entitat i també 1 obra presentada pels centres educatius. Totes les obres provinents de centres educatius seran valorades per les 2 entitats.

El jurat de cada entitat valorarà les 4 obres finalistes (3 de la seva entitat i 1 de centres educatius) en base a certs criteris que puntuarà de l’1 al 10 i aquestes valoracions es deixaran en un sobre tancat.

Les 2 entitats s’intercanviaran només els textos finalistes per fer-ne una valoració pròpia que puntuaran també de l’1 al 10 en base als mateixos criteris.

PREMIS

Les obres guanyadores es representaran al Foment Hortenc i als Lluïsos d’Horta durant 2 caps de setmana consecutius (1 a cada seu), dintre de la programació d’un festival de microteatre de les dues entitats.

a) A la categoria general, hi haurà dos premis, rimer i segon.

El primer premi serà de 250 € en metàl·lic i un passi per a 2 persones per poder assistir gratuïtament a totes les obres que es representin al Foment i als Lluïsos durant tota la temporada següent.

El segon premi serà de 250 € en metàl·lic.

b) A la categoria de centres educatius hi haurà un primer premi consistent 250 € en metàl·lic pel text guanyador. A més, la classe del centre d’on provingui el guanyador podrà assistir gratuïtament a una funció de la programació de les entitats, amb visita organitzada al teatre i informació sobre el muntatge, les instal·lacions i la producció de l’espectacle.

c) Les tres obres premiades es representaran durant el segon semestre de l’any en dos caps de setmana consecutius.

VEREDICTE I LLIURAMENT

El 21 d’abril de 2023, en el marc del lliurament de premis, es farà l’obertura dels sobres per tal de seleccionar l’obra guanyadora de cada categoria.

Els textos presentats seran d’exclusiva propietat dels seus autors. Els treballs no premiats s’eliminaran dels arxius de les entitats.

Podeu fer qualsevol consulta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Comparteix aquest article

Localització de Lluïsos

Carrer Feliu i Codina 7 i 9 - 08031 Barcelona

Tel. 93·427·73·27 / 619·10·59·27

Whatsapp

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Formulari de contacte)

Horari d'atenció al públic a Secretaria: de dilluns a divendres de 17:30 a 19:30 h.

Lluïsos d'Horta és una Associació Sense Ànim de Lucre inscrita en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia amb el núm. 018983 (antic registre 5794-SE/C)

Política de Privacitat - Avís Legal - Política de Cookies

Fem Xarxa

Rebem el suport de:

 • Ajuntament de Barcelona - Districte Horta-Guinardó
 • Generalitat de Catalunya

Estem adherits a les següents entitats:

 • Coordinadora d'Entitats d'Horta
 • Federació d'Ateneus de Catalunya
 • Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya
 • Cor d'Horta - Unió de Botiguers
 • Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
 • Coordinadora de Pastorets de Catalunya
 • Federació Catalana de Tennis de Taula
 • FedCatalanaFotografia
 • Federació Catalana d'Entitats Corals
 • Agrupament d’Esbarts Dansaires
 • Obra del Ballet Popular
 • Federació de Cases Regionals i Entitats Culturals de Catalunya
 • Coordinadora de Balls de Bastons
 • Federació Catalana de Cineclubs

Col·laboradors:

 • NACEX by Logista
 • Ariale
 • Bartra
 • Carles Cloquell
 • Copy Blau
 • El Racó del Peix
 • Joieria del Mercat
 • La Bossa
 • Lluna de Paper
 • Sagitari Llibres
 • Vidres Horta
 • SOLÀ - ISERN Advocats